Van Bronckhorst trekt rookgordijn op voor City: winnen is mogelijk

Aangepast
ANP

Feyenoord komt woensdagavond tegen Manchester City voor het eerst sinds 2002 weer uit in het hoofdtoernooi van de Champions League. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn strijdplan al een paar dagen klaar.

"Dat was voor mij geen puzzel. Het wegvallen van Nicolai Jørgensen (blessure) heeft daar ook geen invloed op gehad", liet hij weten op de persconferentie. "Wij moeten compact spelen en onze momenten pakken in de omschakeling. Dat is Europees voetbal."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bronckhorst werpt rookgordijn op voor City

Van Bronckhorst, die de Champions League in 2006 won met Barcelona, wilde niet zeggen of zijn strijdplan bestaat uit een systeem met een versterkt middenveld. En of hij met twee in plaats van drie spitsen voor de dag komt. "Hoe we gaan spelen, dat zien jullie wel."

"Ik heb de wedstrijd al een paar keer gespeeld in mijn hoofd", ging 'Gio' verder. "Je merkt aan alles dat de Champions League speciaal is. City is titelkandidaat, maar winnen is mogelijk. Zeker thuis."

Feyenoord moet het tegen Manchester City niet alleen stellen zonder spits Nicolai Jørgensen, ook Ridgeciano Haps is er niet bij. De linksback is geblesseerd en verscheen dinsdag niet op het trainingsveld. Zaterdag tegen Heracles Almelo verving Miquel Nelom hem al.

De Engelse journalisten waren ook benieuwd naar de reactie van Van Bronckhorst op het snelle ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace.

"Dat vind ik teleurstellend", zei hij. "Als coach heb je tijd nodig en vertrouwen om aan je team te bouwen. Ik zat met Feyenoord in dezelfde situatie, maar ik mocht wel doorgaan. Daarna hebben we drie prijzen gepakt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Gio' tegen Engelse pers: ontslag De Boer teleurstellend

Feyenoord-Manchester City is woensdag vanaf 20.45 uur rechtstreeks te volgen op NOS.nl via een liveblog en op NPO Radio 1. Een samenvatting van het duel is te zien in de reguliere televisie-uitzendingen.