Froome rijdt alleen tijdritten op WK wielrennen

Aangepast
ANP

Chris Froome rijdt op de WK wielrennen de individuele tijdrit en de ploegentijdrit met Team Sky. De wegwedstrijd in het Noorse Bergen laat de Britse renner aan zich voorbij gaan. Dat meldt de Britse wielerbond.

Daarmee is Froome, die afgelopen weekend de Vuelta a EspaƱa won, een grote concurrent voor Tom Dumoulin in de individuele race. Steve Cummings is de andere Brit die in actie komt op de tijdrit.

"Ik ben blij dat Froome zijn seizoen wil afsluiten in de Britse kleuren", aldus bondscoach Iain Dyer. "Ik ben heel benieuwd wat hij gaat doen op een parcours dat voor hem geschikt is."

Geen Cavendish en Thomas

Opvallende afwezigen in de Britse selectie zijn oud-wereldkampioen Mark Cavendish en Geraint Thomas. Beide renners raakten geblesseerd in de Tour de France en zijn pas net weer in training.

De Britse ploeg bestaat verder uit Owain Doull, Pete Kennaugh, Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard, Ben Swift en Scott Thwaites.

Titelverdediger QuickStep met Terpstra

Het winnende team van vorig jaar, QuickStep, start in de ploegentijdrit voor het zesde opeenvolgende jaar met Niki Terpstra. De Nederlander kan voor de vierde keer wereldkampioen tijdrijden worden.

In 2012, 2013 en 2016 was hij met zijn team de snelste tegen de klok. De Belgische ploeg neemt naast Terpstra ook Philippe Gilbert, Jack Bauer, Julien Vemote, Yves Lampaert en Bob Jungels mee.

De WK wielrennen in het Noorse Bergen beginnen zondag 17 september met twee ploegentijdritten. Zowel de wedstrijd van de vrouwen (12.05 uur) als die van de mannen (15.35 uur) is in z'n geheel te volgen via een livestream op NOS.nl en gedeeltelijk in Studio Sport op NPO 1.

STER Reclame