De spelers van Paris Saint-Germain tijdens een training
NOS VoetbalAangepast

PSG-coach Emery heeft een opdracht: Champions League winnen

785 miljoen euro. Dat is het bedrag dat Paris Saint-Germain de afgelopen jaren heeft betaald voor de huidige selectie. Het is een van de duurste spelersgroepen van dit moment. En dus zijn de verwachtingen in de Franse hoofdstad torenhoog.

Trainer Unai Emery zegt dat hij de druk voelt, nadat de Qatarese eigenaren deze zomer 400 miljoen euro hebben uitgegeven om Neymar en Kylian Mbappé naar de Franse hoofdstad te halen.

"De druk om te presteren is toegenomen", aldus de Spanjaard voor de eerste groepswedstrijd tegen Celtic. "De Champions League winnen is een belangrijk doel van de club."

De duurste spelers uit de huidige selectie PSG

Sinds de club in 2011 in Qatarese handen kwam, zijn er vele miljoenen euro's uit het oliestaatje naar Parijs gevloeid. De ploeg werd weliswaar vier keer landskampioen, maar in de Champions League bleef succes uit.

Paris Saint-Germain won de belangrijkste Europese clubcompetitie nog nooit en stond in 1995 - lang voor de overname door de Qatarese investeerders - voor het laatst in de halve finales.

Vorig seizoen was de club er dichtbij. In Parijs werd Barcelona in de achtste finales met 4-0 verslagen. In Catalonië ging de Franse ploeg volledig ten onder. PSG verloor met 6-1. Weer een illusie armer.

Neymar gaat op de foto met een Schotse fan

En dus werd er weer geïnvesteerd. Neymar werd voor het recordbedrag van 222 miljoen euro overgenomen van Barcelona, terwijl Mbappé wordt gehuurd van Monaco en aan het einde van het seizoen voor 180 miljoen euro definitief de overstap maakt.

Die investeringen moeten eindelijk voor succes zorgen in de Champions League. "De verantwoordelijkheid is groot, dat voel ik", zei Emery. "Want ik heb veel goede spelers tot mijn beschikking en met zo veel kwaliteit in het team moeten we heel ver kunnen komen."

De eerste horde die genomen moet worden, is de uitwedstrijd tegen de Schotse kampioen Celtic. "We hebben een goede voorbereiding gehad, maar we moeten Celtic het respect geven dat ze verdienen. De sfeer in het stadion zal geweldig zijn. Het wordt moeilijk, maar we zijn er klaar voor."

Unai Emery, trainer van Paris Saint-Germain

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl