1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Volkswagen doet miljardeninvestering om auto's elektrisch te maken

Autoproducent Volkswagen wil in 2030 al zijn modellen ook als elektrische auto beschikbaar hebben. Om dat mogelijk te maken gaat het bedrijf 20 miljard euro investeren. Maar nog veel meer, ruim 50 miljard euro, stopt de producent in de ontwikkeling van betere accu's.

Volgens topman Matthias Mueller moet een bedrijf als Volkswagen leiden, niet volgen. Volkswagen wil de concurrentie aangaan met de nieuwe, volledig elektrische middenklasse-auto van Tesla. Sinds het schandaal met de sjoemelsoftware in dieselauto's twee jaar geleden heeft Volkswagen het roer omgegooid. Voorheen zette het bedrijf uit Wolfsburg juist in op dieselmotoren.

Mercedes-Benz

En Volkswagen is niet de enige Duitse fabrikant die elektrische aandrijving als de toekomst ziet: ook Mercedes-Benz maakte vandaag bekend dat het vanaf 2022 voor elk model een elektrische variant beschikbaar heeft. Mercedes wil dan minimaal vijftig verschillende modellen op de markt hebben. Dat kunnen zowel volledig elektrische als hybride auto's zijn. De kleine stadsauto Smart wordt helemaal elektrisch.

Eerder dit jaar maakte Volvo al bekend dat per 2019 alle nieuwe Volvo-auto's helemaal of gedeeltelijk elektrisch zullen worden aangedreven. Jaguar Land Rover wil vanaf 2020 alleen nog elektrische en hybride auto's verkopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl