Geslaagd Bundesliga-debuut voor eerste vrouwelijke scheidsrechter

time icon Aangepast
ANP Pro Shots

Voor het eerst werd er dit weekend op het hoogste voetbalniveau in Duitsland een wedstrijd gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter. Die eer viel de 38-jarige Bibiana Steinhaus ten deel. Zij bracht het duel tussen Hertha BSC en Werder Bremen (1-1) tot een goed einde.

Na afloop van de wedstrijd was Steinhaus tevreden over haar debuut. "Als ik eerlijk ben, ben ik vooral blij dat het erop zit en dat maandag alles weer normaal is", vertelde ze. "Samen met mijn team heb ik erg genoten van de wedstrijd."

Complimenten

Steinhaus kreeg na afloop volop complimenten voor haar debuut. "Het was een historisch moment", aldus Reinhard Grindel, voorzitter van de Duitse voetbalbond. "Ze stond onder extra druk, maar ze heeft overtuigend de juiste beslissingen gemaakt. Grote klasse."

Tijdens de wedstrijd werd er twee keer geappelleerd voor een strafschop, maar die werden door Steinhaus niet gehonoreerd. Na afloop bleek dat ze daarin gelijk had. Daarnaast hanteerde ze voorafgaand aan het eerste doelpunt de voordeelregel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steinhaus na debuut: blij dat het erop zit
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook beide trainers waren vol lof. "Ik zou het niet erg vinden als er meer vrouwelijke scheidsrechters komen", zei Hertha-trainer Pal Dardai. Alexander Nouri, coach van Werder Bremen: "Ik heb al eerder gezegd dat het geslacht er niet toe doet. Steinhaus heeft het goed gedaan."

STER Reclame