FC Utrecht is blij met de 1-0 van Sander van de Streek

Utrecht oppermachtig tegen Roda JC

FC Utrecht heeft zich met een simpele 2-0 zege op Roda JC naast Vitesse, Ajax, PSV en AZ op de ranglijst genesteld, met negen punten uit vier wedstrijden.

Na een vlotlopende aanval schoot Sander van de Streek al na 77 seconden raak. Amper een minuut later voorkwam doelman Hidde Jurjus een tweede treffer door Cyriel Dessers inzet met een been over te werken.

Het eenrichtingsverkeer bleef, maar Utrecht liet na het voor rust af te maken. Wel raakte Zakaria Labyad met een heerlijke poging de lat.

Nadat Urby Emanuelson en Gyrano Kerk (2x) gestrand waren op Jurjus, maakte Labyad in de 58ste minuut eindelijk de 2-0.

Yassin Ayoub, invaller Jean-Christophe Bahebeck, Willem Janssen en Edson Braafheid gingen daarna onverdroten verder met het morsen van kansen.

Roda kreeg in de hele wedstrijd welgeteld een kans. Diep in de blessuretijd vloog een vrije trap in de Utrechtse muur.