Jeremy Helmer heeft AZ op 1-0 gezet

Eigen jeugd helpt AZ langs NAC Breda

AZ heeft in de eredivisie zijn derde zege op rij binnen. De ploeg won thuis met 2-1 van NAC Breda dankzij goals van Jeremy Helmer en Guus Til, twee van de zes basisspelers bij AZ die uit de eigen jeugd komen.

Al na een paar minuten was het spelbeeld duidelijk. NAC gunde AZ de bal, trok zelf een muur op en de Alkmaarders moesten daar maar een gaatje in te zien vinden. Dat lukte voor rust slechts mondjesmaat. Alleen Wout Weghorst en Joris van Overeem waren dicht bij een treffer

NAC bleef eenvoudig overeind en trachtte via de counter gevaar te stichten. De Brabanders kregen zelfs de grootste kansen, maar Rai Vloet schoot over en Manu Garcia mikte naast.

Op het moment dat NAC na rust sterker werd en meer aan aanvallen toekwam, opende AZ de score. Jeremy Helmer, de vervanger van de met een liesblessure kampende Alireza Jahanbakhsh, schoot in de korte hoek raak.

Drie minuten later werd de marge al verdubbeld. Na een fraaie voorzet van Joris van Overeem (buitenkant rechts) kopte Guus Til de bal achter doelman Mark Birighitti.

AZ had daarna weinig meer te duchten van NAC, maar verzuimde verder afstand te nemen, waardoor het na de 2-1 van NAC - Marc Bizot keerde een penalty van Thierry Ambrose, maar was kansloos bij de rebound van Giovanni Korte - toch nog even spannend werd.