Reza Ghoochannejhad viert zijn treffer tegen PSV
NOS VoetbalAangepast

PSV loopt fikse averij op in Heerenveen

PSV heeft zichzelf na drie competitiezeges op rij een slechte dienst bewezen door bij sc Heerenveen met 2-0 te verliezen. Daar kwam nog een rode kaart voor Hirving Lozano bovenop, die daardoor de topper van volgende week tegen Feyenoord mist.

De Mexicaanse miljoenenaanwinst ging vlak voor rust wild in op de benen van Denzel Dumfries en moest die actie bekopen met rood, getoond door scheidsrechter Kevin Blom.

Op dat moment stond het al een tijdje 2-0, want sc Heerenveen overdonderde PSV in de beginfase. Arber Zeneli verraste doelman Jeroen Zoet met een afstandsschot en Reza Ghoochannejhad maakte het leed voor de Eindhovenaren nog erger door op aangeven van Dumfries te scoren. De rechtsback staat dit seizoen al op vijf assists.

PSV oogde grote delen van de eerste helft als los zand en mocht van geluk spreken dat Zeneli een prima individuele actie niet bekroonde met een treffer. De poging van de Kosovaarse international verdween maar net naast. Aan de andere kant deelde Jürgen Locadia twee keer een speldenprikje uit.

  • Pro Shots
    Jeroen Zoet tast mis na afstandsschot Arber Zeneli
  • Pro Shots
    Arber Zeneli gaat uit zijn dak na de 1-0
  • Pro Shots
    Steven Bergwijn wordt achtervolgd door Kik Pierie

De formatie van trainer Phillip Cocu toonde na rust nauwelijks beterschap. Een vrije trap van Martin Ødegaard belandde op het dak van het doel en Zoet voorkwam nog meer schade door een penalty van Ghoochannejhad te pareren. Aanleiding voor de strafschop bleek een overtreding van Nicolas Isimat-Mirin op Daniel Høegh.

Even daarvoor viel Luuk de Jong in voor Bart Ramselaar. De op het tweede plan verzeild geraakte spits, die zijn 100ste eredivisiewedstrijd speelde, zag een kopbal gekeerd worden door Heerenveen-huurling Martin Hansen.

PSV kwam er simpelweg niet meer aan te pas en wacht nu al zes seizoenen op een overwinning in Heerenveen. In de thuiswedstrijd van volgende week tegen Feyenoord, dat drie punten meer heeft, kunnen Cocu en zijn manschappen zich geen nieuwe misstap veroorloven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl