Nicholas Heiner in actie op het WK Finn
NOS SportAangepast

Zeiler Heiner verovert brons op WK Finn

Zeiler Nicholas Heiner heeft op de WK Finn in Hongarije de bronzen medaille veroverd. De 28-jarige Noord-Hollander won op het Balatonmeer de medalrace en steeg van de vierde naar de derde plaats.

Heiner werd in 2014 wereldkampioen in de Laser-klasse en stapte in 2016 over naar de Finn-klasse. Met zijn medaille treedt hij in de voetsporen van zijn vader Roy, al deed die het in 1988 met een zilveren WK-plak in de Finn-klasse nog ietsje beter.

Gebrek aan wind

Door een gebrek aan wind in Hongarije waren er in totaal maar acht races. Op vrijdag en zaterdag werd er helemaal niet gezeild in de olympische zeilklasse. Zondag in de medalrace waren de condities een stuk beter.

Heiner na WK-brons: doel is olympisch goud in Tokio

"Het enige wat ik nog kon doen, was winnen. Dat heb ik gedaan", aldus een voldane Heiner, al had hij stiekem op meer gehoopt. "Aan het begin van de week had ik het gevoel dat ik iets moois kon neerzetten. Er had misschien wat meer ingezeten, maar derde op mijn eerste WK in de Finn is een heel mooi resultaat."

"Ik weet wat er moet verbeteren. Ik moet ook nog wat zwaarder worden. Een kilo of vier", zei de Nederlander, die zich olympisch goud in Tokio in 2020 ten doel heeft gesteld.

Titel voor Salminen

De wereldtitel ging naar de Zweed Max Salminen, de olympisch kampioen in de Star-klasse van 2012. Jonathan Lobert uit Frankrijk pakte met slechts een punt achterstand zilver.

Heiner moest drie punten toegeven op Salminen, net als de Brit Ed Wright die echter minder goed had gepresteerd in de medalrace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl