Winkels van Albert Heijn in Leiden en Berghem krijgen weer producten

Aangepast
Lege schappen bij de Albert Heijn in Leiden Omroep West

De Albert Heijn aan de Kooilaan in Leiden krijgt morgen weer goederen geleverd. Ook de schappen van het filiaal in Berghem worden weer gevuld, melden de winkels op Facebook. De leveringen aan de supermarkten werden eind augustus stilgezet door Albert Heijn na een conflict met Gerrit van Noort, de franchisenemer van beide winkels.

"Wij hebben goed nieuws te melden", staat in het bericht. "Vanaf aanstaande maandag krijgen wij weer goederen geleverd. Dat betekent dat wij maandag keihard met het team aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat de winkel weer goed gevuld wordt."

Betalingsachterstand

De vestigingen kreeg geen goederen meer, omdat Van Noort een flinke betalingsachterstand zou hebben. Een woordvoerder zei eerder dat Albert Heijn al lange tijd in gesprek is over de verplichtingen van Van Noort.

"Ondanks alle inspanningen lukt het op dit moment helaas niet om eruit te komen. We hebben begin vorige week helaas moeten beslissen de leveringen naar de twee winkels stop te zetten. Dat is een maatregel die wij uiteraard niet graag nemen", zei de woordvoerder eind augustus.

Van Noort stapte naar de rechter. Hij wilde afdwingen dat Albert Heijn wel weer producten ging leveren. Dinsdag diende een kort geding tussen Albert Heijn en de eigenaar van de winkels. Een uitspraak werd niet gedaan, meldt Omroep West. De partijen zouden met elkaar in gesprek blijven.

Het is niet duidelijk hoe de partijen er nu toch zelf uit zijn gekomen. "De komende dagen gaan wij de afspraken verder uitwerken. De rechter zal geen uitspraak meer doen", staat in een persbericht van Albert Heijn.