AfD-voorvrouw Alice Weidel EPA

De Duitse krant Welt am Sonntag zegt een mail in handen te hebben waarin AfD-voorvrouw Alice Weidel Arabieren, Sinti en Roma omschrijft als "cultuurvreemde volken waarmee we worden overspoeld". In de mail wordt geschreven dat "vijanden van de grondwet" daarmee uit zijn op de "systematische vernietiging van de burgerlijke maatschappij".

De regering-Merkel wordt omschreven als "niets meer dan marionetten van de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog die de taak hebben het Duitse volk klein te houden met buitenlandse infiltratie en moleculaire burgeroorlog in de stedelijke gebieden". De leden van de regering worden varkens genoemd.

Volgens Welt werd de mail getekend door ene 'Lille', wat een bijnaam zou zijn die de politica vaak gebruikt om haar e-mails te ondertekenen.

Verklaring onder ede

Weidel ontkent zelf dat de tekst door haar werd geschreven, al zegt een van de ontvangers tegen de krant dat zij wel degelijk de verzender is. De ontvanger heeft daarover ook onder ede een verklaring afgelegd.

De krant schrijft dat de advocaten van Weidel hebben geprobeerd de publicatie over de e-mail tegen te houden. Zij noemen de berichtgeving van Welt lasterlijk.

Op het moment dat de mailwisseling plaatsvond, op 24 februari 2013, was Weidel nog geen lid van de AfD. Zij was toen nog betrokken bij een voorloper van de partij.

Interne ruzie

Weidel was tot voor kort relatief onbekend, maar werd het gezicht van de partij nadat partijvoorzitter Frauke Petry op een zijspoor werd gezet na een ruzie met de uiterst rechtse flank van de partij. Ze geldt als een liberaal gezicht van de AfD, die zich profileert als uitgesproken anti-islam. De laatste maanden krabbelt de partij op in de peilingen.

STER reclame