Frank de Boer Getty

De Boer krijgt nog één kans bij Crystal Palace

tijd van publicatie Aangepast

Hij wilde dolgraag naar de Premier League. Frank de Boer was verguld van trots toen hij deze zomer een handtekening zette onder een driejarig contract bij Crystal Palace. Drie competitiewedstrijden later dreigt er aan dat avontuur alweer een einde te komen, tenzij er vanmiddag (14.30 uur) in de uitwedstrijd tegen Burnley een resultaat wordt behaald.

De start kun je gerust vals noemen. Drie duels, nul punten en nog geen doelpunt gemaakt. Zijn plannen om de club aanvallend te laten spelen werden bij zijn presentatie eind juni nog toegejuicht, maar worden inmiddels verafschuwd. Bij Crystal Palace, dat gewend is aan degradatievoetbal, hebben ze moeite met de speelstijl van De Boer, die zijn ploeg met drie verdedigers pressievoetbal laat spelen.

Roy Hodgson opvolger?

Engelse media hebben de messen vast geslepen. Na de thuisnederlaag tegen Swansea (0-2) werd zelfs gesuggereerd dat de Engelse oud-bondscoach Roy Hodgson al is benaderd om De Boer op te volgen in Londen. En The Telegraph wist het zeker: hij heeft nog één wedstrijd om zijn job te redden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Boer: ik heb vertrouwen in de toekomst

De oud-international is, misschien tegen beter weten in, niet bezorgd over zijn positie. "Natuurlijk is iedereen teleurgesteld over onze resultaten, maar we weten ook dat dit geen eendaags project is. Dit gaat om de lange termijn", benadrukte De Boer op de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel met Burnley.

Maar tijd is schaars in het voetbal, en zeker in de Premier League, de rijkste voetbalcompetitie ter wereld, waar de (financiële) belangen simpelweg te groot zijn. Bij Internazionale hield de oud-international het slechts 84 dagen vol. Destijds klaagde De Boer meer tijd nodig te hebben om zijn project te doen slagen.

Je kunt niet ineens verwachten dat wij elke wedstrijd winnen.

Frank de Boer

Een jaar later zit hij in hetzelfde schuitje. "Na dertig jaar profvoetbal weet ik dat het soms meer tijd kost. We gaan er alles aan doen om het tij te keren", klinkt het hoopvol.

Bij de bookmakers is de voormalig verdediger intussen favoriet om als eerste Premier League-trainer de zak te krijgen dit seizoen. Begin deze week zouden clubeigenaar Steve Parish en De Boer al stevige gesprekken met elkaar hebben gevoerd. "We denken dat we het op de juiste manier doen. Steve weet dat, en de rest van het bestuur ook. We worden niet sentimenteel, maar we geloven in onze werkwijze."

Frank de Boer, druk coachend tijdens het uitduel met Liverpool ANP

De Boer heeft de pech dat hij sterkhouder Wilfried Zaha al sinds de openingswedstrijd moet missen. Spits Christian Benteke, vorig seizoen nog goed voor vijftien competitiegoals, heeft nog niet kunnen imponeren. "Je kunt niet ineens verwachten dat wij elke wedstrijd winnen."

Tegen Burnley, dat met vier punten uit drie duels kan terugkijken op een goede start, zijn (doel)punten voor Crystal Palace een vereiste. Zeker voor De Boer, met wedstrijden tegen Southampton, Manchester City, Manchester United en Chelsea in het vooruitzicht.

STER Reclame