Luuk de Jong waande zich al in Bordeaux: het is een aparte wereld

Aangepast
Luuk de Jong blijft in elk geval tot de winterstop bij PSV ANP

Het liefst zat Luuk de Jong nu aan een fles kwaliteitswijn in Bordeaux. De PSV'er had zijn koffers al klaarstaan, toen de deal met de nummer drie van Frankrijk toch afketste. De grootaandeelhouder van de club hield de transfer tegen. De spits blijft nu in Eindhoven en waarschijnlijk als bankzitter, te beginnen vanmiddag (12.30 uur) in de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

"Mijn vriendin dacht al: even lekker naar de zon", grapt De Jong. "Maar helaas voor haar en mij is het niet doorgegaan."

De laatste dagen van de transfermarkt verliepen voor hem bijzonder hectisch. "Het is een aparte wereld. Je bent een soort product dat wordt gekocht en dat ze ergens anders willen gebruiken. Van het ene op het andere uur kun je ergens anders zijn."

Gegokt en verloren

De Jong moet dit seizoen zijn plek in de spits afstaan aan Jürgen Locadia en mag vertrekken uit Eindhoven. Bordeaux was concreet en zijn eerste keus, dus hield de aanvaller andere geïnteresseerde clubs af. Toen de Fransen twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt toch afhaakten, had de aanvaller te weinig tijd om nog een andere club te vinden.

"Er was redelijk wat interesse. Dan ga je denken: waar pas ik bij? Ik heb niet gehaast een keuze willen maken en dus besloten om bij PSV te blijven." Uiteindelijk heeft De Jong dus gegokt en verloren.

Luuk de Jong: je bent toch een soort product....

Verslaggever Corné Hendriks spreekt met Luuk de Jong over zijn afgeketste transfer naar Bordeaux.

Zelden had de spits het in de laatste dagen van de transfermarkt zó druk. Maar hij was niet de enige. "Mijn vader doet de zaken samen met Louis Laros (zijn zaakwaarnemer, red.) en is daar de hele dag mee bezig. Samen komen ze dan met concrete aanbiedingen. Die clubs horen namelijk dat een deal niet doorgaat en denken: misschien kunnen wij hem nog binnenhalen."

Na periodes bij Borussia Mönchengladbach in Duitsland en het Engelse Newcastle United had De Jong wel oren naar een nieuw buitenlands avontuur. "Ik vind het wel mooi om dingen van de wereld te zien. Jezelf ontdekken en het avontuur aangaan. We moeten nu de knop weer omzetten en dan gaan we weer lekker door."

De wedstrijd sc Heerenveen-PSV begint om 12.30 uur en is live te volgen via een blog op NOS.nl, Teletekstpagina 824 en Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien om 19.00 uur op NOS.nl en NPO 1.