Renners van Cannondale-Drapac tijdens de Tour de France
NOS WielrennenAangepast

Nieuwe sponsor redt voortbestaan ploeg-Vaughters

De drietrapsraket die teambaas Jonathan Vaughters van wielerploeg Cannondale-Drapac donderdag lanceerde, is na vandaag compleet: EF Educations Sport blijkt de nieuwe hoofdsponsor te zijn die het voortbestaan van de wielerformatie veiligstelt. De nieuwe naam van de Amerikaanse formatie wordt voluit Team EF Education First-Drapac powered by Cannondale.

Twee weken geleden liet Vaughters weten dat er een eind aan de ploeg dreigde te komen, omdat een toekomstig sponsor alsnog afhaakte. De onder contract staande renners kregen zelfs toestemming naar een nieuwe werkgever uit te kijken.

Maar donderdag twitterde de teambaas: "Ik heb net een van de gelukkigste momenten uit mijn leven gehad." Een dag later werd duidelijk waarom: er was een nieuwe geldschieter gevonden. Vandaag maakte Vaughters de naam van de reddende engel bekend: EF Educations Sport, een internationaal opleidingsinstituut dat gespecialiseerd is in taalscholen.

Vergelijkbaar budget

De nieuwe sponsor heeft zich voor drie jaar aan de wielerformatie verbonden. Om hoeveel geld het gaat, liet Vaughters in het midden, maar het budget van volgend jaar is vergelijkbaar met dat van dit seizoen. "Mensen moeten niet verwachten dat we even Peter Sagan gaan halen."

Bij Cannondale-Drapac rijden dit jaar onder anderen Rigoberto Urán, de nummer twee van de afgelopen Tour de France, en de Nederlanders Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Wouter Wippert. Slagter verkast echter naar Dimension Data, terwijl van Wippert ook bekend is dat hij de Amerikaanse formatie zal gaan verlaten. Van Baarle heeft juist onlangs zijn contract verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl