Leontien van Moorsel met haar man Michael Zijlaard ANP

Leontien van Moorsel is onaangenaam verrast door de dopingbeschuldiging van haar voormalig wielerarts Peter Janssen. Ze zegt zich niet te kunnen herkennen in het verhaal.

In een uitgebreid interview in de Volkskrant vertelt Janssen dat hij de viervoudig olympisch kampioene rond de eeuwwisseling aan epokuren heeft geholpen.

In een reactie vertelt Van Moorsel dat ze is verbaasd door de uitspraken. "Te meer omdat ik met Janssen periodiek een langdurige, prettige samenwerking heb gehad vanaf mijn achtste jaar, totdat ik eind jaren negentig ging samenwerken met een KNWU-arts", zegt ze tegen De Telegraaf.

Oud-wielerarts brengt Van Moorsel in verband met epo

Enkele maanden voor de Olympische Spelen van 2000 in Sydney zou Janssen haar hebben voorzien van een kuur epo. Hij zegt het middel in een apotheek in Deurne te hebben besteld en betaald met cash geld van Van Moorsel en haar man Michael Zijlaard.

'Vage verdachtmakingen'

"De toekomst van de wielersport is in ieder geval niet gebaat bij deze vage verdachtmakingen", stelt Van Moorsel. "Ik ben dertien jaar geleden gestopt met mijn actieve wielercarrière, waarin er nooit enige twijfel is gerezen bij mijn medische testen."

Van Moorsel laat ook weten verder geen behoefte te hebben om verder te reageren.

STER reclame