Formatievlog #23: vloekende Wilders en harde tackles op Kamerleden

Aangepast
Formatievlog #23

De Tweede Kamer is sinds deze week weer terug van reces en dat betekent dat het in het Kamergebouw weer ouderwets druk is. Voor Joost, Xander en Vincent leverde dat deze week een primeur op: voor het eerst speelt PVV-leider Geert Wilders een rol in hun vlog. Vloekend en lachend, welteverstaan. En: Xander mag zijn zonnebril een keer lenen.

De opening van het nieuwe parlementaire jaar heeft ook altijd een sportief tintje. Op een best wel glad grasveld op het Plein speelden politici een potje voetbal tegen journalisten. Met wederom een glansrol voor Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, die de aftrap verzorgde. (Maar daarna niet geloofde dat Xander had gescoord.)

Dan is er natuurlijk ook nog altijd de formatie. Volgens Joost gaat die nog zo'n twee à drie weken duren. Denken de onderhandelaars dat zelf ook? D66-leider Pechtold kijkt vooral verschikt. Volgens Buma zou het kunnen. En Segers vindt zichzelf geen profeet. Verder in het Formatievlog #23: de ambities van Klaas Dijkhoff en beelden vanuit de gloednieuwe Haagse tv-studio. En: wat wordt volgens jou de slogan van het nieuwe kabinet Rutte III?