Eerste schooldag voor prins George

Aangepast
Prins George bij aankomst bij de school AFP

Prins George, het oudste kind van de Britse prins William en zijn vrouw Kate, is vanmorgen voor het eerst naar de basisschool gegaan.

Zijn vader bracht hem naar Thomas's-school in Battersea, op een half uur rijden van het Londense Kensington Palace. Moeder Kate, hertogin van Cambridge, ontbrak omdat ze last heeft van zwangerschapsmisselijkheid.

De 4-jarige prins werd door de schoolleider naar de klas gebracht, die hij met twintig leerlingen deelt. Hij volgt daar het normale lesprogramma. "Het belangrijkste dat we kinderen in deze eerste waardevolle jaren kunnen geven, is zelfvertrouwen", zei de directeur.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

prins George naar school

Punt van aandacht was nog even de naam waaronder George zou worden ingeschreven. Volgens Buckingham Palace gebruiken leden van de koninklijke familie in dit soort gevallen bij voorkeur de achternaam Mountbatten-Windsor, waarin de familienamen van koningin Elizabeth II en haar man prins Philip terug te vinden zijn.

William en Kate, hertog en hertogin van Cambridge, kozen voor George Cambridge. Daarmee zetten ze de traditie voort van William en Harry. Die deden dienst in het Britse leger als William Wales en Harry Wales, naar hun ouders: prins Charles en prinses Diana van Wales.

Prins William, prins George en het hoofd van de school AFP

Thomas's is een priv├ęschool. Het lesgeld bedraagt meer dan 13.000 euro per jaar. De schoolgids Good School Guide kenschetst de school als "een grote, drukke, ietwat chaotische school voor kinderen van wereldburgers die voor hun kind het beste Britse onderwijs willen dat er is".

George heeft een zusje, de 2 jaar oude Charlotte. Hun ouders maakten maandag bekend dat er een derde kind op komst is.

Prins George is de derde in lijn voor de opvolging van koningin Elizabeth II.

Thomas's in Battersea EPA