Juan Martin del Potro en Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer gelaten: Del Potro maakt meer kans tegen Nadal dan ik

Hij was slordig en miste naast kansen de genialiteit die zo kenmerkend voor hem is. Roger Federer is uit de US Open geslagen door Juan Martin del Potro en toonde zich na afloop een zelfkritische verliezer: "Ik heb niets te zoeken in de halve finales".

Volgens de Zwitser was de Argentijn dan ook de terechte winnaar. "Hij was beter en verdiende de zege. Het is een lastig toernooi voor me geweest en eigenlijk ben ik best tevreden met het bereiken van de kwartfinales", zei Federer.

Weer geen Federer-Nadal in New York

Door de nederlaag van Federer komt er ook geen gedroomde primeur van Nadal tegen Federer op de US Open. Nooit eerder streden de twee toonaangevende tennissers van de laatste decennia tegen elkaar in New York.

'Del Potro maakt meer kans om Nadal te verslaan dan ik'

Maar daar dacht Federer niet aan toen hij tegen Del Potro aantrad. "Jullie waren daar mee bezig, ik niet", zei de nummer drie van de wereld tegen de journalisten.

"Het maakt voor mij de nederlaag ook niet erger. Ik denk eerlijk gezegd ook dat Del Potro een betere kans maakt om Rafael Nadal te verslaan."

Del Potro voelde zich vrij

Volgens de 28-jarige Del Potro, die in de vorige ronde indruk maakte in een heroïsche vijfsetter tegen Dominic Thiem, speelde hij zijn beste wedstrijd dit toernooi. "Ik voelde me vrij en had niets te verliezen. Dat ik hier opnieuw Federer versla, is enorm belangrijk voor me."

Zijn gedachten gingen terug naar 2009, het jaar waarin de huidige nummer 28 van de wereld ten koste van Federer de US Open won. Onderweg naar de finale versloeg hij toen ook Nadal, ditmaal weer zijn tegenstander in de halve eindstrijd.

"Hij speelt dit toernooi vol zelfvertrouwen", oordeelde Del Potro. "Ik zal mijn strategie nog moeten bepalen. Ik hoop in ieder geval niet te veel te lopen, want mijn voeten zijn moe."

De partij tussen Del Potro en Nadal wordt morgennacht gespeeld. De andere halve finale in New York gaat tussen Pablo Carreno Busta en Kevin Anderson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl