NOS SportAangepast

Nadal overtuigend naar halve finales US Open

Rafael Nadal heeft voor de zesde keer de halve eindstrijd van de US Open in New York bereikt. De toernooiwinnaar van 2010 en 2013 had geen kind aan Andrej Roeblev en won in slechts 96 minuten met 6-1, 6-2, 6-2.

US Open: Nadal overklast Roeblev in kwartfinales

De 19-jarige Rus (ATP-53) had op weg naar zijn eerste kwartfinale op een grandslamtoernooi Grigor Dimitrov (7) en David Goffin (9) verslagen, maar het hoge niveau dat hij in die duels haalde, kon hij nu niet benaderen.

Alleen ongeplaatste spelers

Nadal, die alleen nog maar tegen ongeplaatste spelers aantrad, was prima op dreef. Ook toen Roeblev na de eerste set iets beter ging spelen, bleef de nummer één van de wereld alles terughalen en de ene winner na de andere slaan.

"Ik speelde een goede wedstrijd. Maar Andrej stond voor het eerst in de kwartfinales en dan maak je toch wat meer fouten", sprak Nadal na zijn zege op Roeblev, die de Spanjaard eerder zijn jeugdidool had genoemd. "Tja, dat is het nadeel als je oud wordt hè", lachte Nadal.

Del Potro of Federer

In de halve finales neemt Nadal het op tegen de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Juan Martín del Potro. Nadal en Federer troffen elkaar al 37 keer, maar nog nooit was dat op de US Open.

Andrej Roeblev in actie tegen Rafael Nadal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl