De poster voor het benefietconcert Stichting Messi

Een benefietconcert voor de Stichting Messi, die voetbal-uitjes organiseert voor verwaarloosde kinderen, heeft niets opgeleverd. De inkomsten uit kaartverkoop en sponsoring waren nauwelijks voldoende om de gratis drank voor de artiesten en de kosten van de organisatie te dekken, zegt de stichting.

Het plan kwam van twee vrouwen. Hun verwachting was een bedrag van 6000 a 8000 euro binnen te halen. Afgelopen zondag vond het concert plaats in zaal Providentia in Gendt (Gld). Zangers als Arno Kolenbrander, Paultje Poets en Joey Hartkamp traden op.

Mogelijk is er zelfs een schuld ontstaan en legt Providentia erop toe. Voorzitter Remy Rondon van Stichting Messi vertelt tegen Omroep Gelderland dat "buitensporig" geconsumeerd werd. "Dit is een harde leerschool. De volgende keer denk ik wel twee keer na voor ik 'ja' zeg tegen mensen die iets voor mijn stichting willen organiseren."

Toch spreekt hij van een "een heel mooie middag voor de artiesten, de organisatie en de bezoekers". Maar de opkomst viel tegen: er kwamen 150 tot 200 mensen op het evenement af, die elk een ticket van 10 euro hadden betaald.

De twee vrouwen die het benefietconcert hebben georganiseerd, willen tegenover Omroep Gelderland niet reageren.

STER reclame