AFP
NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk dankzij gouden wissel met Saudi-Arabië naar WK

Dankzij een 1-0 overwinning op Japan heeft Bert van Marwijk zich met Saudi-Arabië geplaatst voor het WK in Rusland. Het enige doelpunt in het volgepakte stadion in Jeddah werd gemaakt door invaller Fahad Al-Muwallad.

Japan, met oud-eredivisiespelers Keisuke Honda en Maya Yoshida (beiden VVV) in de basis, was als winnaar in poule B van de Aziatische kwalificatiegroep al zeker van directe plaatsing. Het andere ticket gaat nu naar de Saudi's, die als tweede eindigen. Nummer drie Australië, dat won van Thailand, krijgt nog een herkansing via de play-offs.

Saudi-Arabië moest winnen om zeker te zijn van het WK. In de eerste helft werd niet gescoord. Het inbrengen van Al-Muwallad in de rust bleek een gouden zet van de voormalig bondscoach van Oranje.

Na dik een uur schoot de aanvaller de bal vanuit een moeilijke hoek in het dak van het doel, en daarmee zijn land naar het WK volgend jaar zomer.

Van Marwijk met Saudi's naar WK

De laatste keer dat Saudi-Arabië zich plaatste voor het eindtoernooi is bijna twaalf jaar geleden. Op het WK van 2006 in Duitsland strandde de ploeg met één punt uit drie duels al in de groepsfase.

AFP
Vreugde bij de spelers van Saudi-Arabië

Voor Van Marwijk is het de tweede keer dat hij als bondscoach naar het WK gaat. Eerder bereikte hij met Nederland de eindronde van Zuid-Afrika in 2010.

Hij beleefde daar grote successen en strandde pas in de finale in het Soccer City van Johannesburg tegen Spanje, 0-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl