Robin Haase en Matwé Middelkoop

Opmars Haase en Middelkoop bij US Open ten einde

Een halvefinaleplaats in het herendubbelspel van de US Open. Het zou een prestatie van formaat zijn geweest voor Robin Haase en Matwé Middelkoop, maar ze hebben in de kwartfinales verloren van Feliciano en Marc Lopez: 4-6, 5-7.

In de eerste ronde zorgde het Nederlandse gelegenheidsduo voor een daverende verrassing door de Franse titelkandidaten Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uit te schakelen. Een nieuwe stunt, dit keer tegen de als elfde geplaatste Spanjaarden, bleef uit.

Haase en Middelkoop konden Lopez en Lopez goed bijhouden, kwamen in de tweede set terug van een break achterstand, maar kwamen op de beslissende momenten net tekort.

Rojer wel naar halve finales

Jean-Julien Rojer bereikte wel de halve finales met zijn Roemeense partner Horia Tecau. Zij wonnen van de Brit Jamie Murray en de Braziliaan Bruno Soares, de nummers vier van de plaatsingslijst: 6-1, 6-2.

Horia Tecau en Jean-Julien Rojer

Rojer behoort tot de wereldtop in het dubbelspel. In zijn 2014 won hij het gemengd dubbelspel op Roland Garros en in 2015 was hij met Tecau de beste op Wimbledon en bij de ATP World Tour Finals.

Ook Middelkoop is een dubbelspecialist. Hij brak onlangs met zijn vaste partner Wesley Koolhof en tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe partner speelt hij met 'losse contacten' zoals Haase.

Rojer en Tecau spelen in de halve finales tegen het als eerste geplaatste Finse-Australische koppel Henri Kontinen en John Peers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl