In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Rapper Kempi weer opgepakt op verdenking van mishandeling

Rapper Kempi is gisteren in zijn woonplaats Helmond aangehouden vanwege huiselijk geweld, meldt Omroep Brabant. De politie nam ook een vuurwapen in beslag.

De aanhouding van de 31-jarige rapper volgde op een reeks telefoontjes van mensen aan de politie. Zij zagen gisteren een vrouw uit het raam van haar woning hangen terwijl ze riep: "bel de politie, bel de politie." De politie kende het adres al van eerdere meldingen van huiselijk geweld.

De vrouw heeft aangifte gedaan tegen haar ex-vriend voor mishandeling en bedreiging. De politie bevestigt dat een 31-jarige man is aangehouden in zijn woning in het centrum van Helmond. Een woordvoerder kan niet bevestigen dat het om de rapper gaat. Kempi's advocaat geeft geen commentaar. Ook zijn management geeft geen toelichting.

Gevangenisstraf

Het is niet de eerste keer dat de Brabantse rapper in aanraking komt met de politie. In 2015 werden in zijn huis een pistoolmitrailleur en 5,4 gram cocaïne gevonden. De rechter veroordeelde hem tot twaalf maanden cel.

Eerder moest Kempi ook al de gevangenis in wegens mensenhandel. Volgens de rechter was hij in 2010 de loverboy van een 16-jarig meisje. Hij knoopte een relatie met haar aan en zorgde dat ze een plek had om te wonen.

De rapper zat eerder ook al vast op verdenking van mishandeling van zijn vriendin.

Advertentie via Ster.nl