Madison Keys
NOS SportAangepast

Keys vierde Amerikaanse in kwartfinales US Open

Madison Keys heeft als vierde Amerikaanse de kwartfinales gehaald op de US Open. Ze versloeg in de vierde ronde titelfavoriete Jelina Svitolina uit Oekraïne met 7-6 (2), 1-6, 6-4.

Keys volgde daarmee het voorbeeld van Sloane Stephens, Venus Williams en Coco Vandeweghe. Het is voor het eerst sinds 2002 dat er minimaal vier Amerikaansen bij de laatste acht in New York zitten. Dat waren er destijds zelfs vijf: Serena Williams, Venus Williams, Jennifer Capriati, Monica Seles en Lindsay Davenport.

Keys verspeelde tegen Svitolina in de openingsset een 4-2 voorsprong, maar haalde mede dankzij een aantal fraaie winners alsnog de set binnen in de tiebreak. Svitolina, die nog in de race was voor de koppositie op de wereldranglijst, speelde foutloos in set twee en herstelde het evenwicht. De derde set was spannend. Vanaf 2-4 was Keys de beste speelster en won ze mede dankzij haar vele winners (46 in totaal) vier games op rij.

Ook winst Plisková

Naast Keys bereikte ook Karolína Plísková kwartfinales. De Tsjechische nummer één van de wereld won in een vloek en een zucht met 6-1, 6-0 van de Amerikaanse Jennifer Brady, de mondiale nummer 76.

Brady verloor haar eerste servicegame, liet (na een dubbele fout van Plísková) de kans liggen om onmiddellijk terug te breken en kwam er in het vervolg van de partij niet meer aan te pas.

De 22-jarige Brady debuteert dit jaar op grandslamtoernooien en reikte begin dit jaar bij de Australian Open ook al tot de achtste finales. Plísková verloor vorig jaar in New York in haar eerste grandslamfinale van Angelique Kerber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl