NOS SportAangepast

Del Potro herrijst in heroïsche vijfsetter, ook Federer door

Juan Martin del Potro heeft op wonderbaarlijke wijze de laatste acht van de US Open gehaald. De Argentijn begon ziek aan zijn duel met Dominic Thiem, overleefde twee matchpoints en won alsnog in een heroïsche partij: 1-6, 2-6, 6-1, 7-6 (1), 6-4.

Del Potro herrijst in heroïsche vijfsetter op US Open

De als 24ste geplaatste Del Potro en de als zesde ingeschaalde Thiem troffen elkaar in 2016 eveneens in de achtste finales en toen gaf de Oostenrijker na twee sets op. Dat scenario leek zich dit keer voor de futloos ogende Del Potro te gaan afspelen. De griep waarmee hij de voorbije dagen te kampen had gehad, speelde hem kennelijk nog parten.

Maar een aantal pijnstillers deed de Argentijn onverwacht herrijzen in de derde set. Del Potro begon ineens met zijn forehand uit te delen en Thiem moest aan de bak.

Twee matchpoints Thiem

De Oostenrijker kreeg op de service van Del Potro twee matchpoints op 6-5 in de vierde set, maar de Argentijn sloeg prompt twee aces. Del Potro trok vervolgens met een snoeiharde forehandwinner de tiebreak naar zich toe.

De meeslepende vijfde set zat daarna vol heerlijke rally's, maar het was Thiem die zichzelf op 4-5 met een dubbele fout de das omdeed.

Del Potro neemt het nu op tegen Roger Federer. Dat is een herhaling van de US Open-finale uit 2009, toen de Argentijn zijn eerste en tot nu toe enige grandslamtitel won.

Federer klopte met 6-4, 6-2, 7-5 de Duitser Philipp Kohlschreiber. De twee maakten er een aardig duel van, waarbij het tempo hoog lag.

Kohlschreiber, die zijn elf eerdere duels met Federer verloor, speelde best aardig, maar capituleerde telkens op de belangrijke momenten.

Medische time-out

Federer nam plots na het tweede bedrijf een medische time-out, maar terug op de baan oogde hij nog even fit. Na afloop stelde hij iedereen gerust: het ging om een sanitaire stop.

Ook met pijn in de billen blijft Federer winnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl