NOS NieuwsAangepast

Man loopt 140 kilometer in Australische woestijn na auto-ongeluk

Een man van 21 heeft meer dan 140 kilometer moeten lopen door de Australische woestijn nadat hij met zijn auto tegen een kameel was gebotst. Om te overleven moest hij zijn eigen urine drinken.

Thomas Mason reed op een verlaten weg door het Australische binnenland toen een kameel de weg overstak. Hij botste tegen het dier en de auto sloeg over de kop. Mason kon niet meer verder rijden en besloot te gaan lopen. Alleen was hij 150 kilometer van het dichtstbijzijnde stadje verwijderd. En had zijn telefoon geen bereik.

Ik vroeg me af hoelang het zou duren voordat iemand zou merken dat ik niet op kwam dagen.

Thomas Mason

Mason liep twee volle dagen, vond wonder boven wonder een watertank en maakte een fakkel. Maar het water raakte snel op, met als gevolg dat Mason urine moest drinken.

Na twee dagen gaven Masons ouders hem als vermist op toen hij een vlucht had gemist. De politie begon een zoekactie en vond hem op 37 kilometer afstand van Yulara, dicht bij de beroemde Ayers Rock (Uluru).

'Geluk gehad'

"Ik wist dat als ik zou wachten ik dood zou gaan, op de snelweg zou ik nog iemand kunnen tegen komen", vertelde de man aan Nine News. "Ik vroeg me af hoelang het zou duren voordat iemand zou merken dat ik niet op kwam dagen. Zeker drie of vier keer wilde ik stoppen en gewoon opgeven."

Mason was uitgedroogd, maar was verder wel "goedgemutst", zei de Australische politie. "Ik heb echt geluk gehad", aldus Mason.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl