Zoektocht naar Maëlys De Araujo
NOS NieuwsAangepast

Dna-sporen gevonden in auto arrestant vermist meisje Frankrijk

In de auto van de man die is gearresteerd wegens de vermissing van de Franse Maëlys de Araujo zijn dna-sporen gevonden van het 9-jarige meisje. De man wordt verdacht van het ontvoeren en vasthouden van Maëlys.

De man was vorige week ook al opgepakt en ondervraagd, maar toen was er kennelijk onvoldoende bewijs om hem vast te houden. Hij was een bekende van de politie, vooral vanwege drugsgerelateerde zaken.

Het meisje van 9 verdween ruim een week geleden in de nacht van zaterdag op zondag op een bruiloft in Pont-de-Beauvoisin, ten noorden van Grenoble. De 34-jarige arrestant was een van de bruiloftsgasten. Hij trok de aandacht van de recherche omdat hij vlak na de bruiloft zijn auto had gewassen. De dna-sporen zijn gevonden op het dashboard.

De man had bij een nieuwe ondervraging geen duidelijk antwoord op de vraag hoe de sporen in zijn auto zijn gekomen. Hij blijft vastzitten omdat hij bij de verschillende verhoren tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd.

Knuffel

Er zijn zo'n 250 mensen ondervraagd in het onderzoek, 180 gasten van de bruiloft en bezoekers van twee andere festiviteiten. De politie, duikers en grotonderzoekers hebben zonder resultaat de omgeving uitgekamd.

Speurhonden zijn aan de hand van een knuffel van Maëlys op een parkeerplaats terechtkomen. Dat heeft het vermoeden versterkt dat ze is ontvoerd en meegenomen in een auto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl