NOS SportAangepast

Kvitová verrast bij US Open met zege op Muguruza

Petra Kvitová heeft op de US Open in New York voor een verrassing gezorgd door Garbiñe Muguruza uit het toernooi te slaan. De als dertiende geplaatste Tsjechische versloeg het derde reekshoofd met 7-6 (3), 6-3.

Kvitová verrast bij US Open met zege op Muguruza

Muguruza won haar vorige drie partijen in een vloek en een zucht en kende ook tegen Kvitová een uitstekende start. De Wimbledon-winnares kreeg enkele kansen op een 5-1 voorsprong, maar plotseling ging het bij de Tsjechische lopen en daar werd de Spaanse heel onzeker van.

Muguruza brak haar opponente nog wel in de eerste game van de tweede set, maar van de daaropvolgende dertien punten moest ze er twaalf aan de sterk spelende Kvitová laten. Die klap kwam ze niet meer te boven.

Tweevoudig winnares Venus Williams wist zich ten koste van Carla Suárez ook te plaatsen voor de kwartfinales. De als negende geplaatste Amerikaanse won met 6-3, 3-6, 6-1.

Van de zeven voorgaande partijen won de Spaanse er drie, dus kansloos hoefde ze zich niet te voelen. Twee sets lang wist ze de keiharde slagen van de 37-jarige Williams met verve terug te slaan, maar in de derde set ging het mis.

Venus Williams

De Amerikaanse ging wat beter serveren, hield de foutenlast beperkt en in een klap was Suárez kansloos. Williams, die dit seizoen op de Australian Open en op Wimbledon de finale haalde, had aan een wedstrijdpunt genoeg.

Eerder op de dag werd Maria Sjarapova uitgeschakeld door Anastasija Sevastova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl