Rusland voorkomt Duitse stunt in finale EK volleybal

De Russische volleyballers zijn voor de veertiende keer Europees kampioen geworden. In de finale in Krakau werd een Duitse stunt maar net voorkomen: 25-19, 20-25, 25-22, 17-25, 15-13.

EK volleybal: Rusland wint bloedstollende finale van Duitsland

De Russen hadden in Polen nog geen set verloren. Nadat ze in de halve finales al het sprookje van België beëindigd hadden, zouden ze in de finale wel even afrekenen met die andere EK-surprise, Duitsland, dat nog nooit eremetaal had gewonnen.

Andrea Giani

Coach van de Duitsers is echter Andrea Giani, een van de grootheden uit het Italiaanse volleybal. Zo werd hij als speler drie keer wereldkampioen en was hij een van de blikvangers van het Italiaanse team dat in 1996 de olympische finale verloor van Nederland.

Na zijn actieve loopbaan maakte Giani naam als coach. Zo leidde hij in 2015 Slovenië naar de EK-finale. Sinds dit jaar staat hij aan het roer bij Duitsland en ook dat blijft niet onopgemerkt. Aan de hand van de bij vlagen ontketende György Grozer wist Duitsland het Rusland ongekend lastig te maken, maar het bleek net niet genoeg voor de titel.

De geroutineerde Russen sleepten uiteindelijk na een zinderend duel hun veertiende Europese titel uit het vuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl