NOS Nieuws

Weer bezoekersrecord voor Festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek in Utrecht heeft dit jaar opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken. In acht jaar tijd is het aantal bezoekers van het grootste oudemuziekfestival ter wereld verdubbeld. Dit jaar kwamen er meer dan 71.000 mensen op af.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme begrijpt het succes wel: "Als leider van een wereldwijde sector die muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok tot leven wekt, investeert het Festival Oude Muziek veel in onderzoek en ontwikkeling. Deze houding en het streven naar topkwaliteit worden gewaardeerd door het publiek, dat ook steeds breder wordt."

Nieuw barokorgel

Het was de 36ste keer dat het Festival Oude Muziek werd georganiseerd. Dit jaar was het thema 'Zing, vecht, huil, bid - muziek van de reformaties'.

In tien dagen tijd waren er 231 concerten en evenementen, waaronder een interactief muziektheater, een minifestival met 150 psalmen en de ingebruikname van het nieuwe barokorgel van muziekcentrum TivoliVredenburg.

Volgend jaar wordt het Festival Oude Muziek gehouden van 24 augustus tot en met 2 september. Het thema is dan 'Het bourgondische leven'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl