De aanvaring tussen Max Verstappen en Felipe Massa in Monza
NOS SportAangepast

Verstappen sprokkelt punt op Monza

Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Italië gewonnen. Max Verstappen had opnieuw te maken met tegenslag en werd uiteindelijk tiende, na een inhaalrace.

Mercedes-coureur Hamilton nam met zijn zege ook de leiding in het WK over van Sebastian Vettel, die op Monza achter de tweede Mercedes van Valtteri Bottas toch nog een Ferrari naar het podium reed.

Hamilton hield vanaf poleposition na de start de razendsnel vertrokken Esteban Ocon (Force India) achter zich en sloeg snel een gaatje. Bottas wist binnen drie ronden Lance Stroll en Ocon te passeren en naar de tweede plaats op te rukken. Vettel stoomde in acht ronden op van de zesde naar de derde positie.

Lekke band Verstappen

Voor Max Verstappen was de race na drie ronden na een touché met Felipe Massa's Williams alweer goeddeels voorbij. De Red Bull-rijder was na een forse gridstraf en een geweldige kwalificatie als dertiende gestart. Verstappen was goed weg en vloog in één ronde direct vier wagens voorbij.

Bij de botsing met Massa in de derde ronde ging Verstappens rechtervoorband echter lek, waarna hij terugviel naar de laatste plaats. De Limburger reed op karakter nog wel naar de tiende plaats en streek zo toch nog een schamel WK-puntje op.

Lewis Hamilton in actie op het circuit van Monza

Hamilton onbedreigd

Hamilton reed op het supersnelle Monza verder onbedreigd naar de zege. Hij hield Bottas steeds op een seconde of vijf en de Fin hoefde zich ook geen zorgen te maken over de tweede plaats.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo nestelde zich tussen de Ferrari's in knap op de vierde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl