Teleurgestelde Arens: ik baal als een stekker

Aangepast
Getty Images

Zonder medailles heeft de Nederlandse judoploeg de WK in Boedapest afgesloten. Een zwaar teleurgestelde bondscoach Maarten Arens trok twee conclusies na afloop van het toernooi.

"Ten eerste, we zijn bezig met het bouwen aan een nieuwe judoploeg en dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Ten tweede moeten we, als we vechten om de medailles, die partijen gewoon beter afmaken."

Daarmee doelt Arens op Marhinde Verkerk, Tessie Savelkouls en Michael Korrel die alle drie de strijd om het brons verloren. "Het was niet genoeg, maar we zitten in de buurt. Die omschakeling na een verloren partij moet beter. Niet alleen mentaal, maar ook qua training."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Arens: dit WK judo is echt tegenvallend

"Ik baal als een stekker, daar ben ik eerlijk in", aldus de bondscoach. "Dit is echt een tegenvallend WK. Het enige waar ik positief over ben, is dat er drie judoka's hebben gestreden om het brons."

Op de afgelopen drie grote toernooien, de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en twee WK's, werden er in totaal slechts drie bronzen medailles veroverd door de Nederlandse ploeg. In Boedapest was het streven om twee plakken te veroveren.

"Ik maak me geen zorgen", aldus Arens. "We zitten op de goede lijn, maar hebben het hier niet goed afgemaakt. Dat is ook moeilijk. We zijn verwend met het aantal medailles in de jaren hiervoor, maar we bouwen nu aan een nieuwe judoploeg. Die jonge gasten pakken nu eenmaal niet zomaar medailles."

Resultaten Nederlandse judoka's in Boedapest

Eerste ronde: Margriet Bergstra (-57 kilogram), Sam van 't Westende (-73 kilogram)
Tweede ronde: Sanne van Dijke (-70 kilogram), Kim Polling (-70 kilogram), Guusje Steenhuis (-78 kilogram), Roy Meyer (+100 kilogram)
Herkansingen: Frank de Wit (-81 kilogram)
Strijd om brons: Marhinde Verkerk (-78 kilogram), Tessie Savelkouls (+78 kilogram), Michael Korrel (-100 kilogram)

Op de slotdag kwam Nederland als team ook nog in actie in de gemengde landenwedstrijd. Rusland versloeg Nederland al in de tweede ronde met 4-2.

STER Reclame