Rafael Nadal juicht op de US Open
NOS SportAangepast

'Niemand zit te wachten op finale Nadal-Schwartzman'

Met de uitschakeling van Marin Cilic is de laatste grote naam in de onderste helft van het speelschema op de US Open verdwenen. Wat overblijft, is een vreemdelingenlegioen aan spelers, van wie er één volgende week zondag zijn debuut in een grandslamfinale gaat maken.

Diego Schwartzman, Paolo Lorenzi of Denis Shapovalov. Het zijn geen reguliere namen in de achtste finales van een grandslamtoernooi. Maar ook zij mogen dromen van de eindstrijd in New York, net als subtoppers Lucas Pouille, Pablo Carreño Busta, Kevin Anderson, Mischa Zverev en Sam Querrey.

Veel blessures bij de spelers uit de top-10

"Op voorhand wist je al dat dit een raar toernooi zou worden met al die afzeggingen", vertelt NOS-tenniscommentator Mark Brasser. "Daardoor krijg je toch heel andere kwartfinales en het was de vraag wie zou profiteren van al die afmeldingen."

Niet alleen Cilic moest al vroeg het veld ruimen, ook Alexander Zverev, Jo-Wilfried Tsonga en Grigor Dimitrov bliezen al de aftocht in New York. "Eigenlijk heb ik er ook geen verklaring voor, want zij zouden nu juist kunnen profiteren. Ik snap er niks van, maar het is allemaal net niet goed."

Het contrast met de bovenste helft van het speelschema is enorm. Daarin staan Rafael Nadal, Roger Federer en Juan Martín del Potro, spelers die een of meerdere grandslamtitels achter hun naam hebben staan. Volgens Brasser is het niet eerder voorgekomen dat het "zo'n slagveld" is op een grandslamtoernooi.

"Ik vind het vooral erg jammer, want op zo'n toernooi wil je toch alle toppers zien vanaf de kwartfinales. Niemand zit toch te wachten op een finale tussen Rafael Nadal en Diego Schwartzman. Je wilt Federer-Nadal zien. Het is nu vooral heel saai op de US Open."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl