Fabio Fognini en Rafael Nadal
NOS Sport

Late uitsluiting Fognini zorgt voor onbegrip bij Nadal

De beslissing om Fabio Fognini uit te sluiten van verdere deelname aan de US Open, kan op kritiek rekenen vanuit de tenniswereld. Volgens Rafael Nadal had het besluit veel eerder genomen moeten worden.

Fognini werd zaterdag wegens wangedrag uitgesloten van verdere deelname aan de US Open. Hij beledigde afgelopen dinsdag, in zijn eersterondepartij tegen landgenoot Stefano Travaglia, diverse keren de vrouwelijke umpire.

De organisatie van de US Open besloot Fognini daarvoor te schorsen en een boete van 20.000 euro op te leggen, maar deed dat pas nadat hij nog twee dubbelpartijen had gespeeld in New York.

Kritiek

En dat stuitte op veel onbegrip, ook van de mondiale nummer één Nadal. "Natuurlijk is het niet juist wat Fognini heeft gedaan", zei de Spanjaard na zijn gewonnen derderondepartij tegen Leonardo Mayer.

"Maar het is ook zo dat zo'n besluit eerder genomen had kunnen worden. Als je iemand wilt schorsen, doe dat dan meteen en niet drie of vier dagen later."

Fognini bood later nog wel zijn excuses aan voor zijn wangedrag, maar uiteindelijk moest hij toch zijn koffers pakken. Het is niet de eerste keer dat de Italiaan in de fout gaat. Zo kreeg hij in 2014 al een boete van 22.000 euro wegens wangedrag tijdens een partij op Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl