Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer raakt op stoom, Nadal eveneens door

Roger Federer had op de US Open twee vijfsetters nodig om tot de derde ronde door te dringen, maar nu is de Zwitser op stoom. De vijfvoudig winnaar was snel klaar met Feliciano López: 6-3, 6-3, 7-5.

De Spanjaard, die de vorige twaalf partijen met Federer verloor, speelde zeker niet slecht. Toch gingen de veelal korte rally's bijna altijd naar zijn tegenstander.

Federer komt op stoom tegen López

In de tweede set was de vijfvoudig winnaar zijn eerste service volledig kwijt, maar nog kwam López niet verder dan een paar breekpunten, die de Zwitser koelbloedig wegwerkte.

Federers opslagproblemen hielden aan in de derde set, waardoor López een break achterstand kon repareren. Maar na een uur en 46 minuten was het eerste matchpoint meteen raak.

Federer: erg tevreden met mijn prestatie

Rafael Nadal reikte eveneens tot de vierde ronde. De Spaanse nummer één van de wereld kwam tegen Leonardo Mayer wat laat op gang, maar won uiteindelijk redelijk gemakkelijk: 6-7 (3), 6-3, 6-1, 6-4.

Mayer had nog nooit een set gewonnen van Nadal en moest ook nu op zijn tenen lopen om de Spanjaard bij te benen. De tweevoudig winnaar liet de Argentijn echter steeds ontsnappen. Zo liet hij in de eerste set zes breekpunten liggen.

Nadal heeft veel kansen nodig tegen Mayer

Dat beeld zette zich voort in de tweede set, duidelijk tot frustratie van de Spanjaard. Pas op het veertiende breekpunt (3-3 in de tweede set) was het raak. En daarmee was direct het verzet gebroken van Mayer, die nog maar vijf games won.

Unicum

Als alles volgens plan verloopt, komen Nadal en Federer elkaar in de halve finales tegen. En dat zou een unicum zijn. De twee mastodonten van het mannentennis speelden 37 keer eerder tegen elkaar, maar nog nooit op de US Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl