Fabio Fognini
NOS SportAangepast

Tennisser Fognini wegens wangedrag uit US Open gezet

Fabio Fognini is wegens wangedrag uitgesloten van verdere deelname aan de US Open. De Italiaanse tennisser beging volgens de organisatie drie overtredingen tijdens zijn eersterondepartij in het enkelspel.

De heetgebakerde Fognini beledigde afgelopen dinsdag in zijn verloren wedstrijd tegen landgenoot Stefano Travaglia diverse keren de vrouwelijke umpire. De Italiaan werd daarnaast ook bestraft voor andere onsportieve gedragingen in de wedstrijd.

"Ik wil mijn excuses maken aan de fans en de scheidsrechter. Ik had mijn dag niet, maar dat is geen excuus voor mijn gedrag", zei Fognini in een verklaring op Twitter. "Uiteindelijk hebben we het maar over een potje tennis."

De organisatie van de US Open nam daar geen genoegen mee en gaf Fognini naast de schorsing ook een boete van 20.000 euro.

Fognini was op de US Open nog actief in het herendubbelspel met landgenoot Simone Bolelli, waarmee hij tot de derde ronde was doorgedrongen.

Wimbledon 2014

Het is niet de eerste keer dat Fognini in de fout gaat. Zo kreeg hij in 2014 al een boete van 22.000 euro wegens wangedrag tijdens een partij op Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl