NOS SportAangepast

Duitsland en Rusland in finale EK volleybal

Duitsland wint halve finale EK volleybal in extremis

De volleyballers van Rusland staan voor de zeventiende keer in de finale van het EK.De dertienvoudig kampioen treft daarin het verrassende Duitsland, dat nog nooit op het EK-podium stond.

Het sprookje van de volleyballers van Duitsland bij het EK in Polen duurt nog voort. In hun eerste halve finale sinds 1993 wonnen de Duitsers, die het podium nooit haalden, met 3-2 van Servië.

Tweevoudig Europees kampioen Servië was twee sets superieur. De Duitsers veerden halverwege de derde set op en sloegen vanaf 10-10 een beslissend gat (17-10). Een zinderend vierde en vijfde bedrijf volgden.

De Duitse volleyballers vieren feest

Servië liet twee matchpoints in de vierde set onbenut,waarna Duitsland in de vijfde zijn tweede verzilverde. Duitsland neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen dertienvoudig Europees kampioen Rusland en België, dat nog geen EK-medaille won.

Rusland overklaste België met 3-0. De Belgen smaakten in hun eerste halve finale op een EK alleen bij 1-0 in de tweede set het zoet van een voorsprong.

De finale is zondag live te zien op NPO Sport en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl