Henk Grol wint goud op de Europese Spelen in Baku
NOS SportAangepast

Grol gaat verder als zwaargewicht: het is alles of niks

Judoka Henk Grol stapt over naar de klasse boven honderd kilogram. Grol kwam de afgelopen jaren uit in de klasse tot honderd kilo.

"Ik ga niet meer afvallen, ik word zwaargewicht", zei Grol zaterdagavond in Langs de Lijn. "Het is alles of niks en ik hoop het door te trekken tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Zolang mijn lichaam nog functioneert en de resultaten komen, blijf ik doorgaan."

Grol moest de WK judo in Boedapest laten schieten door een knieblessure, maar is niet bang dat die knie nog meer belast wordt in het zwaargewicht.

"Die knie wordt juist kwetsbaar als ik afval", zegt Grol. "Als mijn lichaamsvet onder de tien procent komt, krijg ik allemaal klachten, dan ben ik gevoelig voor infecties. Artsen hebben mij daarvoor gewaarschuwd, het leek hen niet verstandig."

"Bondscoach Maarten Arens heeft altijd gezegd dat ik naar het zwaargewicht zou moeten, omdat dat vrijheid geeft. Het kost me veel energie, ik heb de hele zomer onwijs moeten diëten, dat is ook voor mijn privéleven heel belastend. Ik ben 32 en wil ook nog plezier hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl