Max Verstappen in de pits tijdens de kwalificatiedag van de GP van Italië
NOS SportAangepast

Tweede plaats zonder waarde voor Verstappen, recordpole Hamilton

Max Verstappen heeft op een kletsnat circuit van Monza een ijzersterke kwalificatie afgewerkt voor de Grand Prix van Italië. De coureur van Red Bull werd in de laatste seconde door Lewis Hamilton van de eerste plaats verdrongen, maar de Nederlander heeft zondag bij de start van de race weinig aan zijn mooie tweede plaats.

Door diverse veranderingen aan zijn wagen heeft Verstappen een gridstraf van twintig plaatsen gekregen, waardoor hij zondag als nummer dertien aan de race begint. Hij zou zelfs als veertiende starten maar door een gridstraf van Stoffel Vandoorne is Verstappen een plekje opgeschoven. Zijn Red Bull staat op de zevende startrij.

Voor Hamilton is het zijn 69ste pole in zijn loopbaan, waarmee hij de ranglijst van meeste poles nu alleen aanvoert. Hamilton was na de GP van België al recordhouder met Michael Schumacher.

Uren vertraging

De kwalificatie voor de GP van Italië verliep zaterdag met veel vertraging. Kort na de start van het eerste deel crashte Romain Grosjean. De rode vlag ging uit en vervolgens moesten de coureurs zich urenlang in de pitbox vermaken in afwachting of er nog gereden zou worden.

Iets over half vijf was het zover. Verstappen was goed op dreef in elk deel van de kwalificatie. In de slotsessie, toen het weer harder ging regenen, was de Nederlander heel snel. Met 1.36,113 leek hij op weg naar de eerste plaats, tot Hamilton als laatste over de streep kwam. De Brit was veruit de snelste met 1.34,660.

Druiven zuur voor Red Bull

Verstappen zag teamgenoot Daniel Ricciardo naar de derde plaats in de kwalificatie rijden, maar voor Red Bull zijn de druiven zuur. De Australiër heeft 25 plaatsen gridstraf aan zijn broek gekregen en begint dus ook achteraan.

Stroll naast Hamilton op eerste startrij

De eerste startrij wordt zondag gevormd door Hamilton en Lance Stroll, die de kwalificatie als vierde afsloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl