Hans Spekman
NOS NieuwsAangepast

Spekman: mensen opgehitst tegen burgemeester Marcouch

Scheidend PvdA-voorzitter Spekman vindt dat "mensen effectief zijn opgehitst" tegen de nieuwe burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Dat zei hij in het NPO Radio 1-programma Kamerbreed.

Gisteren werd de installatie van voormalig PvdA-Kamerlid Marcouch verstoord door drie actievoerders van de anti-islamitische actiegroep Pegida Nederland. Zij riepen vanaf de publieke tribune dat hij moest wegwezen en bliezen op fluitjes.

Wilders en Baudet

Eerder, na de benoeming van Marcouch, demonstreerde PVV-leider Wilders met partijgenoten in Arnhem. Wilders vindt dat Marcouch "fan is van de islamofascistische moslimbroeder al-Qaradawi" en dat hij als stadsdeelbestuurder van Amsterdam Nieuw-West "een islamitisch stadsdeel wilde maken".

Dit voorbeeld geeft volgens Spekman aan welke spanning er is bij een onderwerp als integratie. Het ophitsen wordt volgens hem ook steeds extremer. Spekman wijst vooral naar PVV-leider Wilders en Forum voor Democratie-voorman Baudet, die volgens hem sinds de benoeming van Marcouch "elkaar probeerden te overschreeuwen".

Het Forum voor Democratie heeft via Twitter boos gereageerd. "Absurd!", twittert de partij. "Als je voor een direct gekozen burgemeester bent, dan ben je volgens Hans Spekman een ophitser."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl