NOS SportAangepast

Korrel en Savelkouls grijpen naast brons op WK

Michael Korrel heeft bij de WK judo in Boedapest naast brons gegrepen in de klasse tot 100 kilogram. Hij verloor met ippon van de Rus Kirill Denisov, die hem ook bij de EK in april van het brons had gehouden.

Korrel verliest de strijd om brons op WK

Korrel, eerste op de wereldranglijst en vorig jaar winnaar van EK-brons, werd al snel op z'n zij gegooid (waza-ari), maar ontworstelde zich daarna uit een houdgreep. Luttele seconden later nam Denisov hem opnieuw in een houdgreep en nu liet de Rus Korrel niet ontsnappen.

Korrel had eerder Zlatko Kumric, Peter Paltchik en Toma Nikiforov met waza-ari verslagen. In de halve finales verloor hij in de verlenging met waza-ari van de latere kampioen Aaron Wolf (Jap).

Ook Savelkouls mist brons

Tessie Savelkouls slaagde er eveneens niet in om brons te pakken in de klasse boven de 78 kilogram. Ze boog met waza-ari voor Iryna Kindzerska uit Azerbeidzjan.

Savelkouls ten onder in strijd om brons

Savelkouls kroop door het oog van de naald door uit Kindzerska's houdgreep te ontsnappen, maar stond wel drie waza-ari's achter. Kindzerska kreeg nog twee strafjes wegens passiviteit en zou bij een derde het brons aan Savelkouls hebben moeten laten, maar die bleef uit.

Meyer snel klaar

Roy Meyer werd al in de tweede ronde van de wereldkampioenschappen in Boedapest uitgeschakeld. De zwaargewicht verloor in de extra tijd met waza-ari van Alex Garcia Mendoza uit Cuba. In de eerste ronde had hij een bye.

Meyer meteen uitgeschakeld op WK judo

Meyer 'in shock'

Meyer stond na zijn vroege uitschakeling verbijsterd voor de NOS-microfoon. "Ik ben in shock. Ik weet dat ik van deze jongen niet kan verliezen, dat voelde ik vanaf de eerste seconde. En dan gebeurt het toch. Ik verloor ergens mijn focus en ik weet niet hoe dat kwam. Ik werd passief en was niet scherp genoeg."

Meyer twijfelde meteen na zijn verloren partij openlijk over zijn toekomst.

"Ik heb nu al sinds 2013 aan WK's meegedaan. Het is nu 2017, ik had al een medaille moeten hebben. Ik wil nu gaan evalueren wat er nog voor mij in zit. Ik weet dat ik nog veel meer in mijn mars heb, maar ik moet binnen nu en een jaar het gevoel hebben dat ik op zit soort toernooien medailles kan pakken. Als ik dat niet heb, ga ik mijn tijd niet verspillen."

Er was in de halve finale van de klasse boven de 100 kilo nog een opvallend moment in de partij tussen de Franse vedette Teddy Riner en de Georgiër Guram Tushishvili.

Tushishvili leek Riner in de golden score op zijn zij te werpen, maar de jury zag tot ontsteltenis van de Georgiër er geen score in. Riner pakte vervolgens alsnog de winst en even later ook de gouden medaille.

Judoka Riner op discutabele wijze naar finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl