In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Pas opgeknapte 'televisiewoning' beschadigd door brand

In een huis in Dieren dat net was verbouwd voor het televisieprogramma House Rules NL is vannacht brand geweest. De bovenverdieping is flink beschadigd. Niemand raakte gewond.

In het programma van Net5 verbouwen vijf stellen elkaars huis. Een vakjury bepaalt wie de verbouwing het mooist heeft uitgevoerd. De hoofdprijs is twee jaar hypotheekvrij leven.

De werkzaamheden in het huis in Dieren waren een paar dagen geleden afgerond, vertelt een woordvoerder van Net5. Er zouden gisteren wel mensen bezig zijn geweest met het dak van het pand. "Dat gaat om een partij die losstaat van ons programma."

Verantwoordelijk

De brand brak rond 01.20 uur uit in een vrijstaande woning, meldt Omroep Gelderland. Het vuur was vrij snel geblust, maar door de "enorme rookvorming" is er behoorlijk veel schade, zegt de Veiligheidsregio. Op het moment van de brand was er niemand thuis.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. "Wie er verantwoordelijk is voor de schade, kunnen we dus nog niet zeggen", zegt de woordvoerder van Net5.

Advertentie via Ster.nl