John Isner wordt behandeld aan zijn nek
NOS SportAangepast

Isner kan maar niet winnen van een Zverev

John Isner is er niet in geslaagd de vierde ronde van de US Open te bereiken. De als tiende geplaatste Amerikaan was met 4-6, 3-6, 6-7 (5) niet opgewassen tegen de Duitser Mischa Zverev.

Geheel verrassend was de nederlaag niet. Isner speelde zijn vijfde partij van het jaar tegen een van de Zverev-broers en leed z'n vijfde nederlaag. Mischa won er drie, waaronder een marathonpartij in de tweede ronde van de Australian Open.

Isner kampte met een nekblessure en dat zat zijn service (normaal zijn grootste wapen) in de eerste twee sets danig in de weg. Een medische behandeling bracht enig soelaas, maar de nummer 27 van de wereld (die slechts 7 onnodige fouten maakte) liet niet meer los.

Enige Amerikaan

Tot opluchting van het publiek redde Sam Querrey het wel. Het zeventiende reekshoofd versloeg qualifier Radu Albot met 4-6, 6-2, 6-4, 6-4 en is de enig overgebleven Amerikaan in het mannentoernooi.

De 29-jarige Querrey kent een geweldig seizoen. Hij won de toernooien van Acapulco en Cabo San Lucas en wist op Wimbledon de halve finales te halen.

Desondanks bood Albot hem prima partij. De kleine beweeglijke Moldaviër snoepte de hardhitter de eerste set af en ook in het vervolg dreef hij zijn opponent tot het uiterste. Querrey bleef echter geduldig, maakte met zijn diepe slagen de belangrijke punten en haalde voor de derde keer de vierde ronde in New York.

Sam Querrey

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl