NOS SportAangepast

Hassan buigt in Brussel voor Kipyegon

Sifan Hassan heeft bij de Memorial Van Damme in Brussel, de laatste Diamond League-wedstrijd van het seizoen, naast de zege gegrepen op de 1.500 meter. In de eindsprint redde ze het net niet tegen de Keniaanse Faith Kipyegon.

Kipyegon troeft Hassan net af op 1.500 meter

Kipyegon won goud bij de Olympische Spelen van Rio en de WK van vorige maand in Londen. In beide wedstrijden eindigde Hassan als vijfde. In Brussel koos Hassan voor een aanvallende tactiek: ze kroop achter de twee hazen, met Kipyegon in haar rug.

De twee kwamen zij aan zij de laatste bocht uit en Kipyegon moest haar beste seizoentijd (3.57,04) lopen om Hassan (3.57,22) achter zich te houden en zo de premie van 50.000 dollar te pakken.

Negende in een PR

Susan Krumins heeft in Brussel geen hoofdrol kunnen spelen op de 5.000 meter. De nummer acht van de Olympische Spelen van 2016 en de WK van dit jaar kwam als negende over de finish.

Krumins negende, maar wel in een persoonlijk record

Toch zal Krumins tevreden zijn, want met 14.51,25 was ze ruim twee seconden sneller dan haar persoonlijke record. Het was al de derde keer dat ze na de WK een persoonlijk record liep: ze deed dat in Birmingham op de 3.000 meter en in Berlijn op de 1.500 meter.

Wereldkampioene Hellen Obiri zegevierde in 14.25,88. Alleen landgenote Caroline Kipkirui wist enigszins in het spoor van de Keniaanse te blijven en liep met 14.27,55 een persoonlijk record.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl