NOS NieuwsAangepast

Ploumen: Nederlands elftal moet voorbeeld nemen aan vrouwen

Uithuilen en opnieuw beginnen, kabinet leeft met Oranje mee

Gaat het Nederlands Elftal nog naar het WK in Rusland? Die vraag leeft ook bij het kabinet. Bijna alle bewindslieden zagen Oranje gisteren ten onder gaan tegen de Fransen. Premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken, waren zelf aanwezig in het Stade de France.

Minister Ploumen vindt dat de mannen van het Nederlands elftal voor inspiratie naar de Oranjevrouwen moeten kijken. "Die weten wel hoe ze het moeten flikken''. Het vrouwenelftal werd vorige maand Europees kampioen.

Minister Schippers voor onder meer sport heeft na de dramatische nederlaag van gisteren wel enige vragen.

"Je zou goed moeten kijken hoe we het georganiseerd hebben in het Nederlandse voetbal. En is dat toekomstbestendig", zo vraagt Schippers zich af. Op de vraag hoe ze dat voor zich ziet haast ze zich te zeggen dat ze natuurlijk "geen bondscoach is en ook geen ambitie heeft dat te worden".

Maar op de vraag of er veranderingen moeten komen bij de KNVB, zegt ze dat "de resultaten in ieder geval zodanig zijn dat iedereen eens even moet kijken; wat kunnen wij verbeteren". Ze zegt er ook ideeën over te hebben, maar nu "geen publiek debat te willen houden hoe we ons voetbalteam weer op niveau kunnen krijgen".

Voor nu heeft de minister nog wel een advies: "Soms moet je uithuilen en opnieuw beginnen."

Knock out

Minister Koenders woonde de wedstrijd dus live bij in Frankrijk. Na het derde doelpunt van de Fransen zagen kijkers hem en premier Rutte lachen en de Fransen feliciteren. "Iedereen zag dat het niet goed ging en dan moet je ook sportief de president en de anderen feliciteren", aldus Koenders.

"Vanaf begin af aan lagen we onder", analyseert hij verder. "En we werden steeds op de hoogte gehouden van de andere wedstrijd, door de winst van Bulgarije is er nog een kans. We gaan ons geen zorgen maken, maar gisteren was niet best. Het was een knock out".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl