NH/Wessel Hagen
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Agent schiet man dood in Purmerend

Bij een schietpartij aan de Westerdraay in Purmerend heeft een agent een 41-jarige man doodgeschoten. Het gebeurde rond 04.30 uur, zegt een woordvoerder van de politie tegen regionale omroep NH.

Het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij is overgenomen door de Rijksrecherche. Dat gebeurt standaard als een agent heeft geschoten en er sprake is van letsel of overlijden. Bij het incident waren drie agenten betrokken.

Man doodgeschoten door politieagent in Purmerend

Buurtbewoner Joop Stokvis schrok rond 04.30 uur wakker van een agent die vlak bij zijn woonboot schreeuwde: "Sta of ik schiet!"

Zijn boot ligt in het water bij het parkje waar de schietpartij plaatsvond. "Ik werd wakker van geschreeuw. Daarna hoorde ik meteen een stuk of vijf, zes schoten. Dat was zo'n tien meter van mijn slaapkamerraam, waarna ik nog meer geschreeuw hoorde."

'Sta of ik schiet'

Al snel hoorde hij nog meer schoten. "Dit keer van een ander vuurwapen; je kon het verschil horen. Toen hoorde ik iemand schreeuwen: 'Sta, of ik ga schieten, blijf liggen'. Ik werd wat angstig dat de kogels misschien in mijn richting zouden komen."

Er is nog niets bekend over de toedracht van het incident. Het Openbaar Ministerie meldt dat de Rijksrecherche druk bezig is met het onderzoeken van de zaak.

In de eerste helft van het jaar onderzocht de Rijksrecherche zeven schietincidenten waarbij agenten een vuurwapen gebruikten. Daarbij vielen zeven gewonden en geen enkele dode.

Advertentie via Ster.nl