Robin van Persie begon op de bank in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk
NOS VoetbalAangepast

Van Persie blijft optimistisch: er ligt een grote kans voor ons

Het werd geen gedroomde rentree voor Robin van Persie in het Nederlands elftal. De 34-jarige spits mocht in het kansloos verloren WK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0) een klein half uur meedoen, maar ook hij kon in Saint-Denis het verschil niet maken.

"Een grote uitslag, helaas. We zeiden vooraf al dat we tegen een heel goede ploeg zouden spelen. Je kon zien dat het zo was."

Grote kans

Hoewel de uitslag en het vertoonde spel weinig houvast biedt, blijft Van Persie optimistisch over de kansen van Oranje om alsnog een ticket voor Rusland te bemachtigen. Dat heeft alles te maken met het resultaat in Sofia, waar Bulgarije won van Zweden (3-2).

"Dus het blijft drie punten", doelt Van Persie op het verschil met de Zweden, die tweede staan in de poule. "Er ligt daar een grote kans voor ons", refereert hij aan het duel met Bulgarije, zondag in de Johan Cruijff Arena. Zweden is de tegenstander in de laatste groepswedstrijd. Tussendoor gaat Oranje op bezoek in Wit-Rusland.

Van Persie, die op de slotdag van de transfermarkt niet van club verwisselde en dus ook dit seizoen onder contract staat bij Fenerbahçe, blijft geheimzinnig over de vermeende schouderblessure. Volgens zijn Turkse werkgever liep hij die op voordat hij zich meldde bij Oranje. "Dat is niet belangrijk in dit geheel", herhaalt hij.

Van Persie: er ligt een grote kans tegen Bulgarije

Voor Timothy Fosu-Mensah werd het duel met Frankrijk in meerdere opzichten een wedstrijd om nooit te vergeten. "Een speciale dag", zo omschrijft hij het zelf. "Maar helaas niet het gewenste resultaat."

De 19-jarige verdediger van Crystal Palace, die wordt uitgeleend door Manchester United, werd op het laatste moment opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat als vervanger van de geblesseerde Kenny Tete. Tegen Frankrijk maakte hij als rechtsback zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Kopje groter

In eerste instantie reageerde Fosu-Mensah verbaasd op de oproep. "Maar je moet dan gewoon het knopje omzetten en gewoon spelen", zegt hij. "Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen van Advocaat."

Over het duel met de Fransen is hij kraakhelder: "Zij waren een kopje groter dan wij."

Debutant Fosu-Mensah: Fransen waren kopje groter

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

WK-kwalificatie: Frankrijk-Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl