14-jarige rijdt kebabzaak Zandvoort binnen

time icon Aangepast

In Zandvoort is een 14-jarige joyrider een kebabzaak binnen gereden. Een man die binnen was, is gewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder. De jongen had de auto van zijn ouders meegenomen.

Het ging mis op het moment dat een politieauto achter hem aanreed. Bij een splitsing reed de jongen rechtdoor, dwars door de pui van de kebabzaak. De ravage is groot.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joyrider ramt kebabzaak in Zandvoort

De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een minderjarige bijrijder wist te ontsnappen.

De eigenaar van de shoarmazaak, Munaf Kheidher, stond vannacht voor zijn zaak aan de Passage te praten, toen de joyrider de straat in scheurde en met hoge snelheid zijn winkel in reed.

"We hoorden in de verte al een heel hard geluid en sirenes van de politie", vertelt hij. Kheidher zag daarna hoe de jonge automobilist in de bocht de macht over het stuur verloor. "De auto kwam recht op ons af," vertelt hij aan regionale omroep NH.

Alles is kapot
Kheidher wist zelf op tijd weg te springen en ook zijn collega binnen in de zaak heeft heel veel geluk gehad. "Hij was net een klant naar onze wc in de kelder aan het begeleiden. Gelukkig kon hij daardoor ontsnappen, want alles is kapot binnen. Voor hetzelfde geld was hij dood."

De eigenaar raakte gewond aan een been en is meegenomen naar het ziekenhuis. "We zijn echt heel erg geschrokken. Er is gigantisch veel schade, ik ben echt in shock."

STER Reclame