Berlusconi moet terechtstaan in seksschandaal

Aangepast op

Een rechter in Milaan heeft bepaald dat premier Berlusconi wordt vervolgd. Hij is aangeklaagd wegens betaalde seks met een minderjarig meisje en machtsmisbruik.

Berlusconi zou zijn invloed hebben gebruikt om het 17-jarige meisje vrij te krijgen toen ze door de politie werd opgepakt in verband met winkeldiefstal. De premier zou zo hebben willen voorkomen dat de affaire openbaar zou worden.

De premier heeft de beschuldigingen steeds van de hand gewezen. Berlusconi zegt dat hij het slachtoffer is van een politiek gemotiveerde zaak.

Het proces begint op 6 april. Als Berlusconi wordt veroordeeld, kan hij maximaal vijftien jaar cel krijgen.

Scheiding

Berlusconi heeft in het verleden al meerdere rechtszaken overleefd, maar dit is de eerste keer dat hij vanwege zijn privéleven voor de rechter komt. Naast dit schandaal lopen er nog drie zaken wegens verduistering en fraude tegen de premier.

Twee jaar geleden kondigde de vrouw van Berlusconi aan dat ze van haar man wilde scheiden, omdat ze de constante geruchten over het seksleven van haar man zat was. Het stel is officieel nog niet uit elkaar, omdat scheiden in Italië drie jaar duurt.

Ruby

Het meisje in kwestie, bekend onder de naam Ruby, spint ondertussen garen bij haar nieuwe bekendheid. Zo trad ze op een reclame voor een nieuw boek. Omdat ze dat in haar ondergoed deed, noemen journalisten het "het meest besproken maar tegelijkertijd minst gelezen boek van dit moment".