Venus Williams is blij met haar zege op Oceane Dodin

Inzinking deert Williams niet

Venus Williams is ondanks een inzinking in de tweede set doorgedrongen tot de derde ronde op de US Open. De Amerikaanse had het even moeilijk tegen de Française Océane Dodin, maar voorkwam uiteindelijk overwerk: 7-5, 6-4.

Williams, die voor 32 winners tekende, leidde in die tweede set met 5-1. De Amerikaanse, met 37 jaar de oudste speelster in het toernooi, was dit jaar op de Australian Open en op Wimbledon verliezend finaliste.

In New York reikte ze in 2002 voor de laatste keer tot de eindstrijd, een jaar nadat ze de titel voor de tweede keer veroverd had. Na de uitschakeling van Simona Halep en Angelique Kerber is Williams nog een van de vijf speelsters die de nieuwe mondiale nummer één kunnen worden.

Caroline Wozniacki had het moeilijk tegen Jekaterina Makarova

Muguruza wint, Wozniacki niet

Carolina Wozniacki (5) en Garbiñe Muguruza (3) waren eveneens in de race voor de nummer een-positie.

De Deense kan een derde periode op de tennistroon (voorlopig) op haar buik schrijven. Ze kwam tegen Jekaterina Makarova wel uit geslagen positie terug en dwong op karakter een derde set af. De Russin was daarin, ondanks een eerdere gemiste kans op winst, verrassend goed bij de les en vooral oppermachtig: 6-2, 6-7 (5), 6-1.

Muguruza, die in juli de titel veroverde op Wimbledon, houdt de eerste plaats wel in zicht. De Spaanse sloeg tegen Duan Yingying uitstekend op, gunde de Chinese slechts een breakpoint en had de buit in 65 minuten binnen: 6-4, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl